Ridicarea Greutatilor

ridicarea_greutatilor

Multi culturisti se pare ca isi indreapta atentia asupra dezvoltari a doua grupe musculare mai mult decat asupra celorlalte, astfel abdomenul si bicepsii devin principalul tel al multor antrenamente cu greutati, de multe ori in detrimentul dezvoltarii armonioase a intregului corp.

Bicepsul este o grupa musculara foarte populara deorece este identificata de foarte multe ori cu masculinitatea si puterea, simbolizand superioritatea culturismului, cu multi culturisti obsedati sa aiba cei mai mari si mai impozanti bicepsi. Foarte multi neglijeaza importanta tricepsului, o componenta esentiala a bratului superior, in favoarea bicepsului, neintelegand importanta antrenarii grupelor de muschi complementare.

In cautarea unui contur specific al bicepsului, culturistii experimenteaza numeroase tehnici si fac asta sperand sa dezvolte o anumita forma a bicepsului, deobicei stabilind un sablon al succesului altcuiva, sperand sa aiba acelasi succes si ei. Ei, bineinteles, vor adopta un antrenament identic, cu sentimentul ca facand asa, forma bratului va replica culturistul pe care incearca sa il copieze, dar dupa luni de antrenament, afla ca bicepsul nu raspunde chiar cum se asteptau. Ei pot sa castige ceva in marime, dar forma, care este lucrul pe care multi culturisti doresc sa o dobandeasca, ramane identica, astfel ajung la concluzia ca forma corpului lor devine o varianta mai mare a ceea ce era inainte sa inceapa sa se antreneze cu greutati.

Motivul pentru aceasta este ca desi multi tind sa creada, forma bicepsului nu este determinata de antrenamentul cu greutati si diverse exercitii sau al unui program bine pus la punct, ci mai degraba este o consecinta a geneticii fiecaruia, cauza pentru care anumiti culturisti, chiar si cei care apeleaza la steroizi periculosi, au o forma a bicepsului care este relativ aplatizata, in timp ce altii il au mult mai proeminent cu o aparenta rotunjita. Doi culturisti pot adopta acelasi tip de antrenament cu greutati si sa descopere ca au rezultate diferite, toate aceastea din cauza geneticii care dicteaza in cele din urma cum se va dezvolta bicepsul.

Desigur, aceasta nu inseamna ca muschiul biceps nu poate fi imbunatatit prin munca sustinuta si efort in cadrul antrenamentelor cu greutati, deoarece cresterea in dimensiuni se dobandeste astfel, dar multi incearca sa copieze o forma exacta la bicepsul lor, sa transforme un biceps plat ca o clatita intr-un biceps arcuit si rotunjit, pentru asa ceva nu exista antrenament cu greutati sau regim alimentar care sa produca asemenea rezultat. Aceia cu un biceps proeminent s-au nascut cu muschiul biceps destinat sa apara intr-o asemenea maniera, si daca indicele corporal de grasime este scazut in perioada dinainte de a incepe antrenamentele cu greutati se poate vedea conturul natural al bicepsului cand este incordat desi inca nu a luat inca in dimensiuni. Posibilitatea modificarii formei bicepsului este una din cele mai acceptate conceptii gresite, si de multe ori plaseaza culturistii intr-o incercare nesfarsita de a gasi antrenamentul perfect care le va modela forma perfecta al bicepsului pe care il viseaza.

In realitate, un culturist poate sa isi indrepte atentia asupra cresterii in masa a dimensiunii muschilor si a reducerii procentului de grasime la un nivel scazut pentru ca muschii sa devina mai vizibili. Pentru culturistii care au un procent mare de grasime inaintea inceperii antrenamentelor cu greutati, poate fi o adevarata provocare sa le determini forma bicepsilor, deoarece grasimea ascunde definirea muschilor, deci nivelul grasimi trebuie sa atinga nivele rezonabile inainte sa poata fi determinate asemenea caracteristici.

Dar nu va descurajati, desi poate nu va imbucura prea tare forma bicepsului vostru, prin urmarea unei regim de nutritie corecta si a unui program de antrenament eficient va vor permite sa adaugati dimensiuni considerabile bicepsilor vostri, care maximizeaza potentialul genetic cu care ati fost inzestrati. Frecvent un culturist care nu are niste bicepsii impresionanti poate avea un spate foarte bine format, piept sau picioare unde altii cu brate spectaculoase sunt deficitari, asadar inloc sa va concentrati sa produceti ceea cea v-ati impus ca fiind constructia perfecta a unui culturist, incercati sa va dezvoltati muschii care sunt favorizati de genetica voastra, si sa reduceti procentajul de grasime atat cat va permite metabolismul vostru. Pe scurt cautarea unei anumite forme a bicepsului este o pierdere de vreme cand aceasta este o zona dincolo de scopul si controlul culturistului.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.