Exercitii Pentru Brate

Exercitii Pentru Brate

Exista un sentiment de nedescris cand ai un biceps si un triceps bine definit, musculos care fac sa para toate orele petrecute in sala efectuand exercitii brate o nimica toata.

Partea superioara a bratului este alcatuita din doua grupe musculare principale – biceps si triceps. Multi culturisti isi antreneaza doar bicepsul, dar, tricepsul alcatuieste doua treimi din masa musculara din partea superioara a bratului. Desi, este extrem de important sa va concentrati asupra antrenarii tricepsului mai mult decat asupra antrenarii bicepsului asta daca doriti sa va construiti niste brate sanatoase si musculoase.

Flexii cu Bara din Picioare

In primul rand in cadrul exercitii brate vom detalia un exercitiu foarte important pentru dezvoltarea bicepsului acest exercitiu fiind foarte eficient pentru a pune masa musculara. Picioarele ar trebui sa fie departate la latimea umerilor. Prindeti bara si tineti piepstul scos inafara. Inainte de a incepe flexia propriuzisa si ridicarea greutatii, trebuie sa flexati putin genunchii.

Acum, contractati usor bicepsii, tinand bratele pe langa corp lipite de corp. Incercati sa vizualizati cum bara se misca inspre exterior si in sus in forma de arc si coatele sunt centrul arcului. Nu arcuiti spatele si nu va balansati in fata si in spate intr-un efort de a invinge gravitatea si de a obtine acel impuls care sa ridice greutatea in locul vostru.

In timp ce efectuati repetarile acestor exercitii brate, intotdeauna coborati greutatile incet in loc sa le lasati sa cada pur si simplu. Aceasta miscare de coborare – cunoscuta sub numele de miscare eccentrica – este acolo unde muschiul isi face cea mai mare parte din munca si cauzeaza cele mai mari cresteri musculare.

Flexii cu Ganterele din Sezut

Stati drept sau pe o banca de exercitii, tineti spatele drept lipit de banca. Tineti pieptul scos inafara. Luati o pereche de gantere. In pozitia de start a acestui exercitiu brate, bratele atarna drept in jos. Cu palmele in pozitie supinata orientate spre in sus ridicati ganterele inspre umeri. Concentrati-va asupra contractiei bicepsilor pe toata durata miscarii.

Extensii cu Ganterele pe Banca

Cand va antrenati si faceti exercitii brate este foarte important sa lucrati tricepsul corespunzator, in acest scop vom prezenta urmatorul exercitiu. Gasiti o banca de exercitii dreapta. Pur si simpli luati doua gantere si intindeti-va pe spate pe banca de exercitii.

Coborati usor greutatile pe spate si in jos intr-o miscare in forma de arc inspre frunte pana cand coatele formeaza unghiuri de 90 grade. Ridicati usor greutatile, din nou aveti grija sa nu miscati partea superioara a bratelor in timpul exercitiului de ridicare.

Tinand bratele intr-o pozitie “hammer” in timpul efectuarii miscarii de ridicare (prindeti ganterele ca si cum ar fi ciocane nu greutati), coborati greutatile in lateralul capului si ridicati-le din nou.

Extensii cu Gantera la Ceafa

Un exercitiu foarte eficient pentru triceps de care merita tinut cont cand efectuati exercitii brate. Gasiti o banca de exercitii dreapta sau una inclinata cu spatarul la 90 grade. Luati o gantera, si ridicati-o deasupra capului. Stati cu spatele drept pe banca sau pe spatar la banca inclinata.

Tineti o gantera deasupra capului, cu spatele bratului (tricepsul) orientat spre exterior. Coborati incet greutatea, in spatele capului, si in forma de arc fata de umarul opus pana cand cotul formeaza un unghi de 90 grade. Ridicati incet greutatea, complet deasupra capului pana cand bratul este aproape drept (dar cotul usor flexat sa nu fie drept). Din nou, aveti grija sa nu miscati partea superioara a bratului in timpul efectuarii miscarii de ridicare.

Tineti bratele intr-o pozitie “hammer” pe toata durata efectuarii miscarii de ridicare.

Flotari cu Spatele la Banca

Acesta este un exercitiu foarte bun care vizeaza tricepsul dar in acelasi timp solicita partea exterioara a pieptului.La acest exercitiu brate aveti nevoie de o banca de exercitii dreapta. Stati langa banca, orientati cu spatele la banca dar perpendicular pe banca. Puneti picioarele orientate spre exterior, in fata voastra. Pozitionati bratele la nivelul coapselor pe langa corp pe banca. (Prindeti-va de marginea bancii) Coborati incet corpul, prin indoirea coatelor.

Tineti genunchii usor flexati, si sprijiniti greutatea pe calcaie. Coborati corpul aproape pana cand ajungeti cu fundul pe podea. Ridicati-va impingand cu bratele in banca.Tineti genunchii usor arcuiti si incercati sa nu ii indoiti mai mult de atat in timp ce coborati corpul.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.