10 Sfaturi Pentru Dezvoltarea Bicepsului

Nebunia cu dezvoltarea unor bicepsi mari este incredibila. Vad foarte multi baieti mergand la sala zilnic, si facand exercitii interminabile pentru biceps, tot felul de flexii cu bara cu ganterele. Partea proasta este ca acesti baieti rareori isi mai antreneaza si alti muschi si dupa cateva luni arata la fel, nu sunt deloc mai mari, iar bicepsul lor are aceleasi dimensiuni.

Multa lume se plange ca nu inregisdezvoltarea_bicepsuluitreaza progrese la dezvoltarea bicepsului asa ca vom oferi niste sfaturi despre cum sa iti dezvolti bicepsul pentru ca toata lumea vrea sa aiba brate mari.

1. NU iti supraantrena bicepsul, bicepsul tau este una din cele mai mici grupe musculare din corp, si necesita un antrenament mai redus, aceasta este cea mai des intalnita greseala pe care o fac cele mai multe persoane. Nu efectuati antrenamente la aceasta grupa de mai mult de 2 ori pe saptamana. Nu faceti prea multe exercitii pentru biceps, 3 exercitii a cate 3 serii fiecare sunt suficiente si chiar mai mult de atat pentru a dezvolta bicepsul, deci nu faceti mai mult de atat la un singur antrenament.

2. Faceti exercitiile pentru biceps intr-o forma stricta. Nu trisati, lasati-va egoul la usa. Nu balansati greutate, ridicati intr-o miscare controlata. Nu esti smecher daca pui multe greutati si le balansezi cu tot corpul ca si cum ai face un dans nebun, nu vei impresiona gagicile de la cardio facand asta, ba din contra, vei fi ridiculizat pentru ceea ce faci. Forma stricta cladeste bicepsi mari, este in ordine sa trisezi putin la ultima sau ultimele doua repetari, dar marea majoritate a repetarilor trebuiesc facute in forma stricta pentru dezvoltarea bicepsilor.

3. Efectuati intre 6-12 repetari, este dovedit ca asa este cel mai eficient pentru a pune masa la majoritatea oamenilor, desi mai exista exceptii mai rare.

4. Bicepsul tinde sa se obisnuiasca usor cu antrenamentele de rutina, shimbati-va ordinea exercitiilor la fiecare 4-6 saptamani, alternati exercitiile pe care le efectuati.

5. Daca nu aveti succes cu antrenamentul normal pentru biceps, incercati sa va lucrati bicepsul in aceeasi zi cu spatele. Prima data lucrati spatele in acest mod epuizati bicepsul indirect prin efectuarea de exercitii compuse pentru spate, apoi continuati cu exercitii de izolare pentru biceps.

6. Concentrati-va asupra miscarii eccentrice, miscarea eccentrica(negativa) este miscarea facuta cand coborati greutatea, de la partea de final a miscarii la partea de inceput a miscarii. Nu este important doar sa ridici greutatea, ci si felul in care cobori greutatea la punctul de pornire este la fel de important si adesea trecut cu privirea. Coborati greutatea intr-o miscare controlata si concentrativa miscarea cat mai mult asupra bicepsilor. Cei mai multi oameni neglijeaza portiunea negativa a miscarii si dau drumul pur si simplu greutatii cat mai rapid cu putinta.

7. Am descoperit urmatoarea exercitii ca fiind eficiente in dezvoltarea bicepsilor: tractiuni cu priza ingusta(exercitiu compus), flexii cu bara dreapta, flexii cu ganterele, flexii cu gantera pe plan inclinat, flexii hammer.

8. Incercati sa contractati cat mai tare bicepsul in partea de sus a miscarii, lucreaza cel mai intens bicepsul si il striaza, rezultand mai multa masa pe biceps.

9. Odihniti-va 1 minut intre serii. Un minut de pauza este suficient la antrenarea bicepsului. Avand doar un minut de pauza intre serii nu lasa bicepsul sa se raceasca, asa ca ii obositi mai tare cu fiecare serie care urmeaza. Pauza de 1 minut intre serii produce si o pompare buna a bicepsului, care produce multa satisfactie.

10. Cand faceti exercitii cu bara incercati sa prindeti bara cu degetul mare sub bara. In mod normal apucati bara in maini cu degetul deasupra, de data aceasta puneti-l dedesubt. Exersati putin cu aceasta priza, ofera o izolare mai buna in unele cazuri.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.