Bicepsi Mai Mari

Cu un biceps adevarat sunt identificati barbatii adevarati. Acesta este motivul pentru care multi se antreneaza pentru a arata cat au progresat. Din pacate, nu toti suntem inzestrati cu bicepsi mari. Multi dintre noi merg la sala zi de zi si lucreaza bicepsul pana la epuizare fara rezultate. Cum se poate asa ceva? Sunt multe conceptii gresite in ceea ce priveste ce face un biceps mare, si multe dintre acestea contribuie la esecul in dezvoltarea bicepsului. Aici vom oferi cateva sfaturi care va vor face bicepsul sa explodeze.

bicepsi_mai_mari1. Timpul petrecut la antrenarea bicepsului, numarul de serii, etc.

In opinia unora are sens ca, cu cat iti antrenezi mai mult bicepsul, aceasta insemnand mai multe serii, antrenamentul de mai multe ori pe saptamana la sala, cu cat mai multe cu atat mai bine, nu? Gresit. Daca iti lucrezi bicepsul mai mult de 1-2 ori pe saptamana, nu ii acorzi destul timp sa se recupereze, astfel ei se atrofiaza cu prea multe exercitii. Da, defapt poti pierde masa musculara prin antrenarea aceluiasi muschi prea des.

Ati putea sa va ganditi acum, ei bine culturistii se antreneaza zilnic si sunt imensi. Ei bine si in privinta exista mai multe pareri unii din ei recurgand la steroizi care permit antrenamentele mai dese si recuperarea dupa acestea. Culturistii “naturali”, spre deosebire, incearca sa nu antreneze mai mult de o data pe saptamana o grupa musculara. Incercati acest lucru. Permiteti muschilor vostri 5-7 zile de recuperare inainte sa ii antrenati din nou. Tineti minte, puteti sa va antrenati in fiecare zi, dar nu aceeasi grupa musculara si va veti dubla rezultatele.

2. Efectuati exercitiile de intesitate mare si volum putin

Aceasta inseamna ca atunci cand va antrenati bratele, faceti mai putine serii cu greutatea maxima cu care puteti efectua corect exercitiul. Sase repetari cu cea mai mare greutate cu care puteti face ar fi suficiente. Bicepsul si tricepsul vostru sunt alcatuiti in mare parte din fibre cu contractie rapida. Aceasta inseamna ca muschii acestia obosesc mai repede decat picioarele, pieptul sau spatele vostru. Deci vreti sa angrenati in miscare cat mai multe din aceste fibre cu putinta in primele doua serii, ceea ce insemna mai multe greutati si mai putine repetari. Prin repetari putine intelegem 5-6 repetari care trebuiesc efectuate in forma stricta a exercitiului. Daca va balansati intregul corp pentru a ridica ganterele sus, nu ii faceti nici un bine bicepsului. Deci lasati mandria deoparte si scadeti greutatile daca este nevoie. Cele 5-6 repetari trebuiesc efectuate perfect.

3. Nu ignorati tricepsul

Tricepsul vostru alcatuieste doua treimi din muschii bratelor. Miscarile eccentrice si concentrice sunt miscari mutuale, ceea ce inseamna ca daca va doriti un biceps mare trebuie sa va dezvoltati si tricepsul. Multi barbati isi ignora tricepsul crezand ca nu este important. Aceasta este o gresala mare.

4. Nu va antrenati bicepsul daca aveti inca febra musculara

Daca aveti inca febra musculara la biceps, asta inseamna ca acestia inca se repara si cresc. De ce ai vrea sa nu ii lasi sa faca acest lucru? Prin antrenarea muschilor cu febra musculara e ca si cum ai deschide o taietura care nu este inca vindecata. Lasati-i sa se vindece. Antrenarea in acest moment presupune o pierdere din progresul inregistrat. Lasati doua zile intre antrenamentul spatelui si cel pentru biceps. Este permis si sa lucrati spate si biceps in aceeasi zi doar ca aceasta combinatie nu este optima pentru dezvoltare maxima.

5. Pana sus si apoi pana jos

Multi dintre cei de la sala efectueaza exercitiile pentru biceps incorect. Pentru a lucra intregul muschi si pentru a promova cresterea exploziva trebuie sa coborati greutatea pana jos. Daca trebuie sa va opriti la mijloc, scadeti greutatile, pentru ca nu va lucrati bicepsii cum trebuie. La impins la piept nu va opriti niciodata la mijloc coborati greutatea pana jos, de ce nu ati face la fel si la biceps.

6. Nu faceti antrenamente identice pentru prea mult timp

Trebuie sa rotiti exercitiile pe care le faceti cam la fiecare doua saptamani. Acest lucru tine muschii confuzi, si in acest fel de dezvolta reactionand la stimuli noi. Daca faceti tot timpul acelasi lucru, muschii de obisnuiesc si nu mai cresc.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.