Exercitii Biceps

Exerseaza Muschiul care Conteaza!

Pentru a avea un biceps mare si definit este bine sa efectuati mai multe exercitii biceps. Muschiul la care oamenii fac adesea referire ca fiind numit biceps este defapt compus din doi muschi distincti: biceps brachii si brachialis. Ambii muschi se afla pe partea exterioara a bratului superior, de la umar la cot. Biceps brachii este capatul bicepsului care da forma rotunda de bila, brachialis este cel mai mare dintre cei doi, localizat sub biceps brachii. Ambii muschi care alcatuiesc bicepsul ajuta la flexarea cotului. In plus biceps brachii ajuta la supinarea antebratului.

In continuare vom prezenta o parte din cele mai eficiente exercitii pentru biceps:

Flexii cu Bara Dreapta

Priza la acest exercitiu este la o latime de umeri, prindeti bara cu mainile sub bara. Stati in picioare drept cu picioarele departate la nivelul umerilor. Executati flexia prin ridicarea barii inspre piept tinand coatele fixe in acelasi loc pe langa corp usor trase in spate.

Aduceti greutatea in sus, atat de sus cat puteti sa tineti bicepsul pe contractie, in partea de sus incordati muschiul cat puteti de tare. Coborati greutatea usor pana va intoarceti la pozitia de unde ati pornit si repetati. Acesta este unul din cele mai eficiente exercitii biceps pentru cresterea in masa si dezvoltarea bicepsului.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KVGxAeVjDok” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Flexii cu Bara EZ la Banca Scott

Folosind o banca Scott obisnuita, luati o bara EZ cu ambele maini folosind o priza cu mainile sub bara. Ridicat usor greutatile inspre barbie pana in punctul de contractie maxima al bicepsului si coborati usor greutatea cu o miscare controlata. Lasati greutatile pana in partea de jos pentru ca bratele sa fie intinse si repetati miscare. Aceste exercitii biceps ajuta la dezvoltarea capatului bicepsului dinspre cot care confera aspectul de bila fiind mai proeminent.

Flexii Alternative cu Ganterele

Acest exercitiu poate fi afectuat din pozitie in picioare sau din sezut, pe care din ele il preferati mai mult. Luati cate o gantera in fiecare mana, bratele sunt intinse pe langa corp, cu palmele in pozitie de tip supinatie indreptate inspre in sus, picioarele paralele (nu cu un picior in fata) departate la nivelul umerilor. Incepeti cu un brat ridicati gantera pana in punctul de contractie maxima a bicepsului si reveniti coborand usor in pozitia initiala, efectuati aceeasi miscare si cu celalalt brat, continuati aceasta alternare pana ajungeti la numarul de repetari dorite. Acesta este unul dintre cele mai folosite exercitii biceps de catre culturistii din toata lumea si care da rezultate.

Flexii Alternative de Tip Ciocan (hammer)

Cu cate o gantera in mana, stati in picioare cu bratele pe langa corp, pozitia palmelor neutra(inspre corp, paralele). Cu palmele in aceasta pozitie ridicati gantera prima data cu un brat pana in punctul de contractie maxima si reveniti usor la pozitia initiala, apoi cu celalalt brat. Aveti grija sa tineti incheieturile fixe pe toata durata miscarii, si palmele indreptate inspre corp pe toata durata miscarii.

Flexii Alternative cu Ganterele la Banca Inclinata

Stati pe o banca inclinata si tineti o gantera in fiecare mana, bratele atarnand pe langa corp, palmele in pozitie supinatie(inspre in sus). Ridicati usor gantera din mana stanga pana in punctul de contractie maxima incordati tare si reveniti usor, apoi efectuati aceeasi miscare cu bratul drept si altenati pana ajungeti la numarul de repetari dorite.

Flexii cu un Brat la Banca Scott

La o banca Scott obisnuita, luati o gantera in mana stanga cu o priza de tip supinatie. Fixati cotul pe banca si mentinetil fix pe toata durata miscarii. Ridicati gantera usor inspre umar pana in punctul de contractie maxima si coborati usor pana jos, dupa efectuarea numarului dorit de repetari efectuati aceleasi exercitii biceps si cu bratul drept.

Flexii de Concentrare cu Gantera

Stati pe capatul unei banci drepte cu picioarele despartite si aplecativa usor in fata. Luati o gantera intr-o mana cu palma orientata inspre in sus, sprijinitiva cotul pe interiorul coapsei in pozitie fixa. Ridicati usor greutatea pana in punctul de contractie maxima si incordati tare sus si reveniti usor in pozitia de start si repetati cand ajungeti la numarul de repetari dorit schimbati bratele. Aceste exercitii pentru biceps sunt foarte eficiente, au fost folosite de insusi Arnold Schwarzenegger.

Marea majoritate din aceste exercitii pentru biceps pot fi efectuate si la aparate sau la scripeti dar dupa cum afirma specialistii cea mai buna miscare este cea de moda veche cu greutatile la liber. Asa ca aveti grija la forma si pozitia corpului in timpul exercitiului, antrenativa din greu si o sa obtineti rezultatele dorite.