Vrem Bicepsi Mai Mari

Un aspect adesea neglijat in antrenarea bratelor este pozitia palmelor. Totusi pozitia corecta a palmelor este discutabila cand incerci dezvoltarea unui biceps mare. Sunt trei pozitii in care poti sa iti tii palmele in timpul antrenamentelor pentru brate: pozitia supinata, pozitia neutra, pozitia eronata.

biceps_mare_rapidPozitia supinata este atunci cand tinem palmele indreptate in sus si este esentiala pentru un antrenament de succes al bicepsului. Mainile se afla intr-o pozitie neutra cand palmele sunt orientate inspre interior cand bratele sunt in repaus pe langa corp. Pozitia pronata se refera la orientarea palmelor inspre in jos si implica in primul rand muschii pronatori ai antebratului in timpul flexiilor cu priza inversa sau alte exercitii de contractie a bratelor. Pentru a maximiza eficienta si pentru a obtine rezultatele dorite de la antrenamentul pentru biceps, trebuie sa eviti sa tii mainile intr-o pozitie gresita cand ai ca obiectiv acesti muschi.

De exemplu, culturistii fara experienta fac de multe ori greseala de a face flexii “hammer” chinuindu-se sa aiba un biceps mare. In timp ce tricepsul ofera ceva ajutor in acest exercitiu, pozitia neutra a bratelor folosita la acest exercitiu face ca muschii brachialis si brachioradialis sa fie muschii folositi cu adevarat in efectuarea exercitiului. Muschiul brachialis este situat in bratul superior intre biceps si umar si este un adevarat flexor al antebratului, iar scopul lui este sa traga antebratul inspre biceps.

Bicepsii sunt implicati cel mai tare in exercitii efectuate cu bratele in pozitie supinata sau cu palmele in sus. De aceea, flexiile “hammer” nu sunt cel mai eficient exercitiu in antrenarea bicepsului. Adevarul trist este ca acest exercitiu este bun pentru dezvoltarea unor antebrate masive si puternice, dar este relativ ineficient pentru dezvoltarea unui biceps mare.

vrem_bicepsi_mai_mariPentru a obtine cat mai mult din exercitiile din timpul antrenamentului pentru biceps ar trebui sa le efectuezi cu bratele in pozitie supinata pe toata cursa miscarii. Rotind sau rasucind incheietura se pierde energie iar bicepsii sunt in repaus si nu lucreaza in timpul in care bratele se afla in pozitie neutra. In practica, asta inseamna ca orice flexie sau miscare cu rasucire in care bratele se afla in pozitie neutra nu sunt pur si simplu cele mai eficiente exercitii pentru a avea un biceps mare.

Din pacate, multi oameni pierd mult timp valoros in timpul antrenamentelor din cauza ca nu adopta o pozitie corecta a bratelor cand doresc sa isi dezvolte bicepsul. Cand iti antrenezi bicepsul, antrenamentele ar trebui sa se axeze pe flexii “preacher”, flexii de concentrare si alte exercitii in care mainile sunt in pozitie supinata pe toata cursa exercitiului. Importanta pozitie corecte a mainilor in timpul antrenamentului nu trebuie neglijata pentru eficienta maxima si succesul in atingerea obiectivului dorit: un biceps mare.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.