Biceps Brahial

biceps_brahialBicepsul, cum este adesea cunoscut, este un termen mai scurt folosit pentru a descrie muschiul biceps brahial, care se afla localizat in partea din fata a bratului superior. Biceps in latina inseamna doua capete, iar brachii care este brahial inseamna ale bratului.

Capatul lung al muschiului biceps brahial este capatul exterior al bicepsului brahial, care se afla pe partea exterioara a bratului superior.

Muschiul biceps brahial este probabil cel mai flexat muschi pe scena, iar flexarea lui adesea ofera portretul unui corp musculos. Cand cineva va zice “arata-ne muschii tai” este un reflex automat sa incordati bratele.

O aparenta arcuita cu forma de varf a muschiului biceps brahial este adesea o mostenire genetica. Multa lume tinde sa creada ca folosind diverse prize care tensioneaza mai tare capatul lung al muschiului biceps brahial va rezulta o dezvoltare cu un varf mai proeminent a acestuia.

Muschiul biceps brahial este important in anumite sporturi, unde apucatul si trasul sunt adesea folosite, alaturi de alti muschi flexori ai cotului, muschi cum ar fi brachialis. Muschiul biceps brachii va crea deasemenea un echilibru important articulatiei cotului la persoanele care folosesc tricepsul brahial in miscari deasupra capului, miscari cum ar fi aruncatul sau lovitul.

Exercitii care necesita flexarea la nivelul cotului au nevoie de muschiul biceps brahial. Muschiul biceps brahial este folosit deasemenea la supinarea antebratului. Asta face ca flexiile cu gantere cu priza de tip supinatie sa fie atat de eficiente pentru dezvoltarea muschiului biceps brahial. Bicepsul brahial este deasemenea folosit deasemenea in cadrul unor miscari ale umarului.

Muschiul biceps brahial este stimulat de miscari cum sunt vaslitul si de exercitii de tractiune care necesita flexia la nivelul incheieturii cotului in timpul miscarii. Unele persoane opteaza sa nu izoleze muschii flexori ai cotului cu prea multe exercitii, dar in schimb se bazeaza pe stimularea indirecta in cadrul unor miscari compuse care necesita flexarea coatelor.

Pentru cei care doresc sa izoleze muschiul biceps brahial si alti muschi flexori ai cotului exista o serie de exercitii specifice. Pentru cresterea in dimensiuni a muschiului biceps brahial cele mai bune rezultate sunt oferite in zona 6-12 repetari per serie, oferind un timp optim sub tensiune al muschilor, stimulare adecvata si raspuns acut la concentratiile de hormoni anabolici, comparativ cu seriile cu numa scazut de repetari.

Dar daca scopurile tale sunt puterea si forta atunci muschii flexori ai cotului vor fi stimulati cel mai bine prin miscari de vaslit si de tras in sus, exercitii unde serii de 1-5 repetari pot fi incorporate cu succes. Numarul scazut de repetari nu sunt potrivite tot timpul miscarilor de izolare, deoarece forma exercitiului poate avea de suferit, iar sansele de accidentare cresc cand greutatile in exces solicita una sau doua incheieturi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.